Found in China

Found in China is a comment on the Made in China label and everything that it implies.

IMG_8894

Efterlysning

Fotokopierede sedler med billeder af et udvalg af de fundne genstande samt tekst på engelsk og kinesisk, der oplyste om, at jeg havde fundet disse ting, og hvis nogle havde behov for dem, kunne de kontakte mig ved hjælp af afrivningstalonerne med kontaktinfo nederst på sedlen. Jeg ville derefter sende tingene til dem.

IMG_8726

Pyntehylla

Et stort reolsystem, der minder om en pyntereol med små rum, og som er et meget udbredt møbel i kinesiske hjem, blev sat op på gaden langs PWS’ facade. På hver af udstillingens seks dage viste jeg et udvalg af de genstande, som jeg havde fundet på den tilsvarende indsamlingsdag (første udstillingsdag: genstande fra første indsamlingsdag osv.).

I løbet af udstillingsperioden blev nogle ting flyttet rundt på eller taget af forbipasserende.

IMG_8867

Lost and found

En opslagstavle med påskriften ”Tabt og fundet” på kinesisk blev monteret i portnerhuset ved indgangen til fabriksområdet. På tavlen hang et udvalg af de fundne genstande, der hver især var udstyret med en seddel, der på kinesisk oplyste om fundstedet.

En leg med idéen om, at nogle måske havde tabt og savnede disse ting. I løbet af den uge, som tavlen hang i rummet, blev  några af objekterne taget.

IMG_8670

Antikmarket

Hver mandag morgen i Jingdezhen er der antikmarked på et centralt torv i byen. Alt fra meget gamle sager og små potteskår til nylavede kopier af gamle ting og meget mere er at finde på markedet.

En mandag oprettede jeg en stand på markedet, hvorfra jeg solgte et udvalg af fundne porcelænshoveder sammen med en forklaring på, hvor jeg havde fundet dem.

 

Found-in-China---Day-1-049

collection and registration

Indsamling/registrering

Jeg fik fremstillet en arbejdsdragt, et navneskilt og en arbejdsvogn af samme type, som arbejderne anvender (blot mindre), for at skabe en illusion om, at jeg også arbejdede på området.

Baseret på et selvlavet, håndtegnet kort (der fandtes ingen officielle kort) gennemgik jeg systematisk hele området, mens jeg indsamlede kasserede keramiske genstande. Hver genstand blev registreret med et nummer, som indikerede fundsted, indsamlings-dag samt den rækkefølge, som tingene blev fundet i. Derudover blev samtlige genstande og deres placering beskrevet i en logbog.