Lyset i samspil med porcelæn er blevet et vigtigt omdrejningspunkt i mit arbejde. Lyset der arbejder sig i gennem et semi translysent materiale. Lysobjekterne kommenterer på afgrænsning og opløsning af form ved brug af lys, valg af brugsting, objektets samspil med rummet. Mine objekter er ligeledes en fejring af lyset og porcelænet.
Udgangspunktet for mig er altid materialet, leret, porcelænet. Jeg har videreudviklet den industrielle brug af gips som ”værktøj”. Præcision og gentagelse er skiftet ud med mono støbninger, hvor det løse gips danner krakeleringer og mønstre i formnings processen. Det giver aftryk af gipsens kvaliteter. Så smukke og ærlige.
I andre værker udnyttes muligheden for præcision og fokusere på det installatoriske og integration af ledningen som formelement.
Med stablinger, ophængninger og glasur som lim bruger jeg alle leddene i den keramiske proces, som formgivende muligheder. Lige fra hænderne i det våde ler, støbemassens formning af gipsoverflade og brændingens varme der former de, i ovnen ophængte porcelæns elementer.

Valget af lyskilder skal være til for porcelæn-udtrykkets skyld og ikke omvendt.

Jeg arbejder fra mit værksted på Birkedommervej i Kbh NV.

https://alikka.dk/category/lys/
https://www.instagram.com/alikkagarderpetersen/
alikka@alikka.dk
CVR:27607519